Російська розвідка поширює фейк: заявили про відмову України виконувати Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими

Міністерство закордонних справ України спростувало черговий фейк російської розвідки про буцімто відмову нашої країни виконувати Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Відповідну заяву оприлюднив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

Він констатував, що російська розвідка продовжує поширювати дезінформацію. У цьому контексті Ніколенко нагадав, що раніше вона створювала фейки про нібито тисячі українців, які бажають отримати притулок в рф, негуманне поводження із російськими військовополоненими, “працівників” “Азовсталі”, які “просяться” до лав російської загарбницької армії.

“Твердження Служби зовнішньої розвідки рф про Женевську конвенцію — черговий такий фейк. Він має на меті дискредитувати відносини України та міжнародних гуманітарних структур, які рятують жертв російської агресії і намагаються повернути депортованих та полонених додому”, — заявив речник МЗС.

Ніколенко зазначив, що попри сотні російських фейків, наша держава залишається відданою своїм міжнародним зобов’язанням в рамках міжнародного права.

Чого не скажеш про байдуже ставлення рф до своїх військовослужбовців, які прийшли на українську землю: як живих, так і полеглих”, — зауважив речник МЗС.

Як повідомили росЗМІ, Служба зовнішньої розвідки рф 1 квітня заявила, що Україна буцімто повідомила Великій Британії про те, що не має наміру дотримуватися Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Реклама

Залишити коментар