На Львівщині запускають фінансову програму підтримки бізнесу на період воєнного стану

У Львівській області на період воєнного стану розробили програму підтримки бізнесу, якою можуть скористатися релоковані з інших областей України підприємства, а також підприємці, які працювали в регіону до війни. Про це розповів перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик, повідомляє пресслужба ОВА.

“За результатами реалізації Програми ми плануємо створити додаткових понад 2,5 тисячі робочих місць. Вона зможе охопити 250 суб’єктів господарювання. Такими додатковими заходами ми хочемо активізувати підприємницьку діяльність, в тому числі тих підприємств, які на цей час забезпечують і здійснюють релокацію з інших областей”, —розповів Годик. 

За його словами, фінансовий ресурс, який першочергово заклали на видатки програми, складає близько 50 мільйонів гривень. А працюватиме вона через три інструменти:

  • безповоротну фінансову допомогу релокованим виробничим підприємствам. Така допомога становить 100 тис. гривень за умови, якщо підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць; 
  • ваучерну підтримку на маркетингові послуги або послуги сертифікації. Вона передбачає не більше 50 тис. грн на маркетингові ваучери та 80 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції. Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат.
  • безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях. Таким підприємствам буде надано фіндопомогу у розмірі не більше 500 тис. грн на закупівлю обладнання. Також є умова створити не менше 5-ти робочих місць. 

Обов’язкова вимога до участі у програмі – реєстрація підприємства на території Львівщини. Це, зокрема, стосується як тих, які до 24 лютого вже зареєстровані на території Львівської області, так і тих, які переїжджають до нас з інших областей. На сьогодні програма перебуває на затвердженні. 

Реклама

Залишити коментар