Столтенберг запевнив, що НАТО й надалі постачатиме зброю Україні

Росія не виявляє жодних ознак відмови від своїх воєнних планів в Україні, тож НАТО надаватиме Україні військову підтримку так довго, як вона цього потребуватиме. Про це у Брюсселі під час пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання, чи є у НАТО визначені терміни надання Україні військової допомоги у її боротьбі проти російського вторгнення, передає Укрінформ.

“Ми будемо постачати зброю в Україну так довго, як це буде необхідно. Це є дуже важливим, тому що Україна веде війну за свободу, за демократію, за наші спільні цінності… Ми бачимо, що росія продовжує прагнути досягнення військових результатів. Добре, що переговори тривають, але на цей час ми не бачимо реальних змін у російських головних цілях, що стосуються мети конфлікту. Тож ми маємо продовжити надавати підтримку для України”, — сказав Столтенберг.

Він нагадав, що Альянс підтримував Україну багато років. Союзники почали нарощувати цю допомогу ще до російського вторгнення, виходячи із даних розвідки про можливість такого нападу. Після початку агресії союзники по НАТО надалі збільшили постачання зброї та надання фінансової підтримки Україні.

Надзвичайний саміт НАТО, що відбувся минулого тижня, прийняв рішення продовжувати підтримку України військовими засобами, зазначив генсек.

Реклама

Залишити коментар