Окупанти рухаються у бік білоруського кордону: з Київщини відійшли майже 700 одиниць техніки

За ніч майже 700 одиниць ворожої техніки відійшли з боку Іванкова (на Київщині) у бік білоруського кордону. Про це заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України бригадний генерал Олександр Грузевич заявив на брифінгу, передає Укрінформ.

“Ми розглянемо два варіанти: або це йде передислокація та перегрупування, або, враховуючи динаміку бойових дій по всій Україні, є вірогідність, що БТР, які відходять, частково випливуть на Донбасі. Бо на всіх напрямах противник наступальні плани вичерпав, тому їм треба оновити сили, щоб продовжувати наступальні дії. З цією метою, на мій погляд, він здійснює перекидання сил, але сили, які залишають навколо Києва, – досить значні. Боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати. Можуть нам трохи зіпсувати настрій”, —  сказав він.

Що ж стосується тактики ворога, то вона змінюється. Українські військові враховують те, що агресор надає перевагу далекому ураженню, уникає прямих сутичок, наносить удари в тил та вглиб, а перед цим завжди передує потужний обстріл артилерією, зазначив бригадний генерал.

“Щодо тактичних дій, то трошки він деморалізований”, — додав Грузевич.

Реклама

Залишити коментар