Яценюк: Війна в Україні – це війна за глобальну демократію

В інтерв’ю Nikkei Asia закликав Японію ввести ембарго на російську нафту і газ, а японські компанії – зупинити проект “Сахалін-2” на Далекому Сході росії. Справжні наміри росії – просто виграти час, сумніваюся, що переговори про припинення вогню будуть просуватися швидко.

Війна в Україні – це війна за глобальну демократію. Вільний світ має посилювати санкції проти росії, щоб кожен день закручувати гайки.

У Японії точаться дебати щодо того, чи варто країні продовжувати імпорт російського газу. Позбутися її економічної залежності від росії -це у ваших інтересах національної безпеки.

Японія мусить накласти енергетичне ембарго на російську нафту і газ, як це зробили США, Канада та Великобританія, і закликав японські компанії, які займаються розробкою ресурсів у росії, вийти з цих проектів.

“Коли 23 березня президент України Володимир Зеленський виступив з онлайн-промовою перед японськими законодавцями, він не робив жодних конкретних запитів і залишив більш м’яке враження. Але насправді, хоча багато українців вдячні за підтримку з боку країн Групи семи, вони вважають, що Японія та Європа,мають позбутися будь-якої російської залежності”.

“Не довіряю жодному слову росіян — жодному слову.Вони майстри брехні, обману, і, безсумнівно, це обман. Подивіться, що зараз відбувається. Реальність зовсім інша. Насправді росія робить димову завісу. Справжній намір рф у переговорах про припинення вогню — просто виграти час”.

На думку Арсенія Яценюка, на першому етапі росія повинна однозначно відступити туди, де вона була до 24 лютого. Хоча такий крок – включаючи припинення облоги зруйнованого портового міста Маріуполя та виведення військ – вважається важким рішенням для росії на даний момент. Наступним кроком буде те, що росія має вийти повністю з України – отже, з Донецька, Луганська і Криму.

Демілітаризація України цілком неприйнятна за жодних умов. Залишити Україну без зброї, за його словами, означає залишити її без бронежилета, оголену країну, яку легко може захопити росія.

За останні роки росія анексувала Крим, утискала внутрішніх опонентів і втручалася у вибори на Заході. Проблема в тому, що світ був глухий до меседжів та дій путіна. У результаті хто за це платить? Україна.

Повну версію статті англійською можна почитати тут

Реклама

Залишити коментар