У будинок експрем’єра Фокіна, який «не бачив доказів війни з росією», влучив уламок російської ракети

Один із будинків у Дарницькому районі Києва, у який влучив уламок російської ракети, належить колишньому прем’єр-міністру України Вітольду Фокіну.

Про це він підтвердив у коментарі «Радіо Свобода».

Ввечері 27 березня уламки збитої ракети впали у Дарницькому районі. За даними журналістів, від уламків постраждали декілька будинків: повибивало шибки, посікло фасади. Також пошкодило автівки, постраждали домашні тварини. Про потерпілих людей не повідомлялося.

Вітольд Фокін у коментарі журналістам розповів, що постраждав і його будинок.

«Це прикро ще й тому, що я зараз у Молдові в гостях у свого друга. І збирався їхати додому, а виявилося, що немає куди їхати, бо розтрощило вікна, двері. Тому поки умовно плівкою не покриють, повернутися не можу», — сказав він.

За його словами пошкодження не великі, знадобиться приблизно тиждень, щоб підготувати будинок для повернення Фокіна.

«Все це не можна порівнювати з тим, що робиться зараз з нашими іншими містами. Маріуполь — це місто моєї мами. І коли я дивлюся на це, то стримати сльози неможливо», — додав експрем’єр.

Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін у 2020 році упродовж майже двох місяців був членом делегації України в Тристоронній контактній групі, яка працювала над мирним врегулюванням ситуації на Донбасі.

Проте його виключили з делегації після того, як він заявив, що не бачить «жодного підтвердження того, що там (на Донбасі) війна між Україною та росією». Фокін казав, що проти України воюють найманці з майже 30 країн світу, зокрема за підтримки рф.

Реклама

Залишити коментар