Палив суху траву: на Закарпатті 22-річний молодик викликав ДСНС гасити пожежу, яку ж сам спричинив

На Закарпатті чоловік підпалив сухостій, але потім сам викликав рятувальників і здався поліції. 22-річний палій також добровільно погодився сплатити штраф. Про це повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

“Мешканець села Сімер Перечинської територіальної громади тепер стовідсотково переконаний, що більше ніколи не буде спалювати сухотрав’я та ще й іншим скаже.  Прийти до такого переконання 22-річному чоловіку допомогли вчорашні події”, – написали рятувальники. 

28 березня пообіді чоловік вирішив прибрати на власному обійсті та підпалив сухостій. Однак через вітер полум’я швидко поширилось територією і почало наближатись до сільського кладовища. Коли вогонь був за десять метрів від цвинтаря, чоловік сам зателефонував рятувальникам.

Вогнеборці приїхали та загасили пожежу, яка поширилась на пів гектара. Також вони виписали палію трави штраф у 6120 гривень

Загалом за березень закарпатські рятувальники вже склали 37 протоколів за статтею 77-1 Кодексу України про адмінправопорушення (“Самовільне випалювання рослинності або її залишків”).

Реклама

Залишити коментар