У Польщі проведуть благодійний кіномарафон: “крутитимуть” українське кіно

У столиці Польщі 1 квітня стартує благодійний кіномарафон CinemAid Ukraine – серія показів українського кіно за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“За три дні у Варшаві, 1–3 квітня, покажуть фільми “Щедрик”, “Захар Беркут”, “Поводир”, “Крути 1918”, “Закохані в Київ”, “Спадок”, “Жива ватра”, “Національний музей”, “Фантастичні українці”, “Черкаси”. Захід пройде у Варшаві, в кінотеатрі Kinoteka Multiplex”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що зібрані кошти будуть перераховані за трьома напрямками: у фонд “Повернись живим”, на підтримку кіноіндустрії України під час війни; на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їхнім сім’ям.

Відкриття марафону відбудеться за участі посла України у Польщі Андрія Дещиці та голови Держкіно Марини Кудерчук.

Організатори заходу: Міністерство закордонних справ України, Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej, Польський кіноінститут, Kinoteka Poland.

Благодійний кіномарафон CinemAid Ukraine ініційований Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією “Дивись українське”, Українською кіноасоціацією, ГО “УкрКіноФест”, ГО “Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії”, ГО “Нарешті”, БО БФ “Двері” та ГО “Центр розвитку креативних індустрій”.

Реклама

Залишити коментар