У Міністерстві економіки пояснили деталі фінансової підтримки для вимушених переселенців

Уряд запускає низку програм для підтримки вимушених переселенців — людей, які залишили житло, втратили роботу через бойові дії в регіонах та виїхали у безпечні місця.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Так, держава виплатить 2000 грн на місяць для дорослого та 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю. Така виплата нараховуватиметься щомісяця упродовж воєнного стану та упродовж одного місяця після його закінчення або скасування.

Заявку на отримання допомоги можна подати особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу або за допомогою порталу чи додатку «Дія».

Також запускається програма для роботодавців, які влаштовують переселенців. Роботодавці зможуть подати заявку для отримання 6500 грн на місяць за кожного працевлаштованого переселенця. Виплата здійснюватиметься впродовж перших двох місяців з початку працевлаштування.

Роботодавцям, які уклали відповідні трудові контакти, необхідно зареєструвати дані про працівників через портал «Дія» або подати заявку на виплату до Державної служби зайнятості. Це можна зробити не раніше, ніж через 5 днів після оформлення працівника, а кошти перераховуються роботодавцю за повний місяць роботи співробітника.

А родинам, які прихистили у своїх домівках вимушених переселенців, передбачене відшкодування комунальних платежів: по 450 гривень на особу.

Реклама

Залишити коментар