Суд у справі Білика поставив крапку

Судовий процес проходив у Першотравневому районному суді без журналістів.

Вирок мали оголосити 28 березня, але як стало відомо кореспондентам ТВА, вирок був винесений у п’ятницю, 25 березня.

Що саме йдеться у вироку — невідомо.

Як повідомили у суді, через 30 днів можуть оприлюднити рішення..

Кореспондент телеканалу ТВА зв’язався з Ростиславом Біликом через телефон, він розповів, що суд його виправдав:

“Справа закінчилася тим, що мене повністю виправдали. Суд тягнувся сім років, справа була закрита, потім відкрита на доопрацювання. 
За останніх три роки сторона обвинувачення фактично затягувала весь судовий процес: то свідки не з’являлися, то зміна була прокурорів, то переатестація
(судів – ред.), то ще якісь моменти. Ну тому в принципі останні 5-6 засідань адвокат наполягав, що якщо прокурор не приводить свідків, які фактично жодної ролі у справі не відіграють, тому ми мали переходити до дебатів. От і все”.

Нагадаємо, на місцевих виборах до Чернівецької міської ради у 2015 році спостерігачі громадської мережі «Опора» зафіксували масове фотографування бюлетенів на користь кандидата від партії «Рідне місто» Ростислава Білика. Після цього в поліції відкрили кримінальне провадження, приходили з обшуками до головного фігуранта справи. Пізніше обвинуваченого оголосили в розшук, він тривалий час перебував за кордоном. А восени 2016 року повернувся до Чернівців і заявив, що не винен. Попри відкрите кримінальне провадження, Ростислав Білик був депутат міської ради впродовж всього VII скликання.

Реклама

Залишити коментар