Окупанти не полишають спроб захоплення Києва

За даними української розвідки, російські окупанти не полишають спроб захопити позиції для атаки та захоплення Київ, попри протилежні заяви воєнного керівництва рф. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 28 березня

“Незважаючи на заяви посадових осіб міністерства оборони та генерального штабу РФ щодо зміни планів та пріоритетних завдань, противник продовжує нарощування угрупування військ навколо столиці. Російські війська продовжують безуспішні спроби зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ.

Противник зосереджує основні зусилля на виконанні завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Також, російське окупаційне командування докладає максимум зусиль для утримання під  контролем тимчасово зайнятих територій України”. 

Як твердять у Генштабі, в Росії проводять приховану мобілізацію так званих “добровольців” через військкомісаріати. Від кандидатів вимагають лише “задовільний стан здоров’я”, а досвід несення військової служби є необов’язковим. Крім того, беруть також і росіян зі знятою судимістю. 

Ці підрозділи “добровольців” хочуть перекинути до України для підтримання “окупаційного порядку” на тимчасово захоплених територіях.

В останні дні Росія перекинула 150 найманців з Південної Осетії до окупованого Криму, де їх планують використати для завдань у сусідніх областях. Крім того, українська розвідка має дані, що в Південній Осетії проводять приховану мобілізацію чоловіків для перекидання на війну в Україні.

Реклама

Залишити коментар