Йдуть важкі бої: рф не припиняє наступ на Донецькому напрямку

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що донецький напрямок наразі надзвичайно складний, бо там росія не припиняє наступальні дії. Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 28 березня, передає Укрінформ.

“Донецький напрямок є надзвичайно зараз складний, оскільки на відміну від інших операційних зон намагатися проводити наступальні дії там росія не припиняє. Стосовно Мар’їнки та інших міст – там ідуть важкі бої. Збройні сили України та інші сили оборони успішно обороняють ці населені пункти. Стосовно інших місць, які наразі перейшли під контроль російської армії, я назвати не можу, і, власне, і не буду називати”, —  сказав Мотузяник.

Він наголосив, що за наявною інформацією російська федерація до кінця не відмовляється від спроб якщо не захопити, то принаймні оточити столицю України.

“Те ж саме ми говоримо і про інші міста —  Чернігів, Харків, Суми. Щойно ми побачимо переміщення відповідних підрозділів російської армії в райони Донецької і Луганської областей, обов’язково ми про це повідомимо. Наразі активних дій противника в цьому напрямку переміщення ми не вбачаємо”, —  сказав речник Міноборони.

За його словами, захоплення територій Донецької і Луганської областей —  “одне зі стратегічних завдань росії —  захопити повністю ці дві області в межах адміністративних кордонів, скажімо так”.

“Крім того, росія намагається пробити сухопутний коридор і об’єднати ці території задля того, аби мати прямий доступ до окупованої росією Автономної Республіки Крим. Ми цьому активно перешкоджаємо”, —  наголосив Мотузяник.

Реклама

Залишити коментар