Друге попередження від “роскомнадзору”: непідконтрольне кремлю ЗМІ припинило випуск газет

Редакція російської “Новой газеты” заявила, що призупиняє випуск видання на папері та в мережі до закінчення війни в Україні. Про це повідомили у заяві редакції у ТГ-каналі.

“Ми отримали ще одне попередження роскомнагляду. Після цього ми зупиняємо випуск газети в мережах та на папері —  “до закінчення “спеціальної операції на території України”, — йдеться у заяві.

Після другого попередження роскомнагляд має право звернутися до російського суду з клопотанням про відкликання у видання “Новая газета” ліцензії ЗМІ. Обидва попередження пов’язані, як стверджується, із порушенням законодавства про “іноагентів”.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну “Новая газета” залишалася одним із небагатьох непідконтрольних кремлю ЗМІ, які продовжували роботу в росії та уникли блокування. Видання ухвалило рішення дотримуватися цензурних обмежень, зокрема не вживати слова “війна”, а замінювати його на “спецоперацію”. Проте газета не припиняла висвітлювати події в Україні. Наприклад, резонансними були репортажі Олени Костюченко із Миколаєва, Одеси, Херсона.

Реклама

Залишити коментар