Маріонетка Кремля Пасічник заявив про можливість проведення «референдуму» про входження «ЛНР» до складу рф

Глава контрольованої РФ псевдореспубліки «ЛНР» кремлівська маріонетка Леонід Пасічник повідомив, що найближчим часом відбудеться «референдум» про входження «ЛНР» до складу росії.

«Я думаю, що найближчим часом на території республіки буде проведено референдум, на якому народ реалізує своє абсолютне конституційне право та висловить свою думку щодо вступу до РФ. Я чомусь упевнений, що це саме так і буде», — сказав Пасічник, заяву якого публікує російське пропагандистське видання РІА Новини.

У лютому-березні 2014 року росія після падіння в Україні режиму президента Віктора Януковича провела спецоперацію з окупації Криму, інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях України й пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014-го і лютому 2015 років, ввівши свої війська на український Донбас без розпізнавальних знаків

росія стверджує, що на жителі Донбасу нібито захотіли відділитися від України — однак це брехня. Російські силовики захопили адмінбудівлі у Луганській і Донецькій областях і у травні 2014 року організували фальсифікований і незаконний «референдум» про утворення «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». На чолі цих псевдореспублік були призначені керовані Кремлем маріонеткові очільники.

Росія з 2014 року цинічно брехала, що збройних сил РФ немає на території України, але саме Росія підживлювала війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих жителів, керовану кремлівським режимом.

Унаслідок російської агресії на Донбасі з 2014 року загинули понад 15 тисяч українців, 1,8 млн українців були змушені покинути свої домівки.

21 лютого 2022 року російський диктатор володимир путін визнав незалежність «ЛНР» та «ДНР». 22 лютого Держдума та Рада федерації одноголосно ратифікували договори про дружбу та співпрацю з псевдореспубліками. росія визнала «ЛДНР» в межах Донецької та Луганської областей України, хоча на момент визнання російські війська контролювали області лише частково. У зв’язку з цим маріонетки кремля, так звані керівники «ЛНР» І «ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін звернулися до Путіна з офіційним проханням допомогти у збройній протидії українському війську.

22 лютого Рада Федерації дозволила путіну вводити війська в іноземні країни. Зранку 24 лютого 2022 року путін оголосив про «спеціальну військову операцію» в Україні й російські війська, які стягувалися до українських кордонів впродовж чотирьох місяців, пішли на повномасштабне вторгнення на територію України по всьому периметру російсько-українського, а також білорусько-українського кордонів.

Першопочатково метою загарбницької війни проти України путін оголосив нібито необхідністю демілітаризації та «денацифікації» України. Насправді ж російські війська руйнують цивільну інфраструктуру в Україні, вбивають цивільне населення і депортують з України мешканців тимчасово захоплених українських територій.

Плани путіна захопити України провалилися, а російська армія зазнала величезних втрат. Західні експерти вважають, що Росія на нинішньому етапі відкладе плани із захоплення усієї України і переорієнтується на спроби захопити Луганську та Донецьку області в межах адміністративних кордонів задля подальшого приєднання цих територій до Росії.

Реклама

Залишити коментар