«Ашан» відмовився покинути російський ринок попри війну проти України

Гендиректор французької компанії Auchan Ів Клод заявив, що компанія не йтиме з російського ринку, попри звинувачення у фінансуванні країни, що розв’язала війну.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Journal du Dimanche.

За його словами, найважливіше для компанії — зберегти співробітників та забезпечувати свою основну місію, а саме: годувати населення й України, й росії.

«У нас ніколи не було іншої мети. Нас легко критикувати, але ми працюємо на користь мирного населення», — сказав Ів Клод.

На росію припадає 10% світових продажів «Ашану». За словами Клода, якщо компанія вийде з рф, то без роботи залишаться 30 тисяч людей, з них 40% — співробітники та акціонери.

В Україні є 43 магазини «Ашану», у яких працюють 6 тисяч людей. За словами гендиректора, зараз там «екстремальні умови роботи», спостерігається дефіцит продуктів.

Крім того, Клод заявляє, що його компанія надає гуманітарну допомогу переселенцям з України.

«Ми надали понад 2 300 тонн продуктів, 50 000 гігієнічних наборів і пожертвували більше ніж 2 мільйонів євро. Наші акціонери вирішили направити частину дивідендів на допомогу біженцям», — сказав він.

Вийти з російського ринку «Ашан» закликали, зокрема, президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Компанії закидають, що залишаючись в росії, вона фінансує військову агресію проти України.

Реклама

Залишити коментар