Військовий журналіст Андрій Цаплієнко отримав поранення на Чернігівщині

Разом з ним в обстріляній колоні перебували багато цивільних осіб та іноземні журналісти з англомовного каналу TRT World з Туреччини

Про це він повідомив у Facebook.

“Дострибався. Маю невеличке осколкове. Лікар пообіцяв, що до перемоги заживе”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання 1+1, для якого виконував редакційне завдання репортер, в обстріляній колоні також перебували іноземні журналісти з англомовного каналу TRT World (Туреччина). Вони фіксували проведення гуманітарного коридору для евакуації мирних жителів у безпечну зону.

“Це сталося вчора, 25 березня, близько 16:50 під час обстрілу гуманітарного коридору до Чернігова. Там перебувало багато цивільних людей та автомобілів, які чекали на дозвіл, аби переправитися до Чернігова або забрати своїх рідних звідти”, – зазначив Цаплієнко.

За його словами, обстріл почався через 15 хвилин після того, як безпілотник зафіксував скупчення людей.

Спочатку росіяни стріляли зі “Смерчу”, потім з артилерії калібром 122 мм, далі підключився міномет, а на фінальному етапі – танк. Тривав обстріл щонайменше 1,5 години.

Знімальна група каналу TRT World була поруч із Цаплієнком. “Попри те, що колеги – досвідчені військові журналісти, вони були шоковані, адже вперше опинилися під таким потужним артилерійським обстрілом. Так само, як шоковані жорстокістю російських військових у ставленні до мирного населення”, – додав він.

Реклама

Залишити коментар