Працівники “Росатома”, які працювали в Україні ще до війни, бояться повертатися додому

Четверо представників “Росатома”, які у лютому супроводжували вантаж – елементи радіоактивного палива для Рівненської атомної станції і перебувають зараз в Україні, пояснили причини того, що досі не повернулися на батьківщину.

Про це повідомляє пресслужба “Енергоатому”.

“Від початку війни в Україні ми бачимо ті жахи, які чинять наші співвітчизники. Вони вбивають дітей, матерів, громадян України. Тут ми побачили всю правду… Ми не бажаємо у цьому брати участь та мати до цього відношення. Після всього побаченого нам страшно повертатися”, – сказали фахівці “Росатома”.

Представники “Росатома” також заявили, що не розуміють, як російські офіцери можуть віддавати наказ бомбити атомні станції.

“Наслідки цього можуть виявитися плачевними та призвести до ядерної катастрофи. І не розуміємо, чому відбуваються обстріли Чорнобильської та Запорізької атомних станцій”, – сказали вони.

Охоронці також спростували фейки Росії, яка намагається переконати МАГАТЕ у тому, що росіян-атомників силоміць утримують на РАЕС.

“Ми з 22 лютого перебуваємо на території України. Ми прибули залізницею, привезли важливий вантаж – радіоактивне паливо для Рівненської атомної станції. 17 березня ми повністю його розвантажили й передали станції. 17 березня ми цілком завершили свою роботу за інструкцією та за договором. Претензій до приймаючої сторони немає. Ми працювали в гарних умовах”, – заявили вони

Реклама

Залишити коментар