Деякі категорії дітей, котрі виїхали з України через війну, мають стати на консульський облік, – Офіс президента

В Офісі президента пояснили процедуру взяття на консульський облік дітей, які виїхали з України за кордон через війну

Про це йдеться в Telegram-каналі Офісу президента.

Обов’язково ставити на консульський облік необхідно дітей, які до виїзду постійно жили в закладі для дітей; були влаштовані до сімей патронатних вихователів; передані під опіку, піклування, влаштовані до прийомних родин або дитбудинків сімейного типу; діти, які виїхали за кордон у супроводі одного з батьків (без згоди іншого), бабусі, дідуся, брата, сестри, брата, мачухи, вітчима чи інших осіб, уповноважених тільки одним із батьків.

Взяття на облік необхідне для координації надання допомоги дітям і дорослим, котрі їх супроводжують. До консульства чи посольства потрібно звернутися протягом одного робочого дня після прибуття до остаточного пункту призначення. В Офісі президента радять одразу повідомити дипвідомство про прибуття й за першої можливості подати документи.

Необхідно знайти посольство чи консульство України, засобами електронного зв’язку повідомити дані дитини (ПІБ, дату народження, навчальний заклад в Україні, адресу проживання за кордоном, відомості людини, яка супроводжує, статус, контакти), ознайомитися з інформацією на сайті чи у фейсбуці консульства, дізнатися час прийому й чи передбачений запис, записатися на прийом і прибути до консульства з необхідними документами.

Консульський облік ведуть закордонні дипустанови України. Знайти потрібне посольство чи консульство можна на сайті МЗС.

Про зміну місця перебування дитини також необхідно повідомити в посольство чи консульство та знову поставити її на облік, якщо адреса належить до консульского округу іншої закордонної дипустанови України.

Для постановки на облік потрібно мати фото 35х45 мм, закордонний паспорт дитини, український паспорт, свідоцтво про народження або витяг із РАЦСу, документ, виданий іноземними органами, про підтвердження перебування й адреси дитини в певній країні, оригінал українського чи закордонного паспорта людини, яка супроводжує дитину, документи про підтвердження супроводу та представництво інтересів дитини за кордоном.

Реклама

Залишити коментар