Адресою посольства рф у Празі буде вулиця Українських героїв

Вулиця у Празі, на який розташоване посольство росії у Чехії, буде перейменована на вулицю Українських героїв.

Про це повідомив у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.

“Міська рада Праги прийняла рішення про перейменування вулиці, на якій знаходиться посольство росії, на вулицю Українських героїв”, – написав він.

Дипломат додав, що окрім того, міст на цій вулиці буде названо на честь Героя України Віталія Скакуна, який 24 лютого ціною свого життя підірвав міст у Генічеську, щоб стримати наступ російських окупантів.

Як повідомлялося, мерія району Прага-6 чеської столиці внесла пропозицію використати частину порожніх будівель у комплексі посольства рф для потреб українських біженців. Йдеться насамперед про школу, в якій не ведуться зайняття після того, як більшість дипломатів рф були вислані через «справу Врбетице» (вибухи на складах боєприпасів, влаштовані російськими спецслужбами). Будівлю, на думку чиновників, можна було б використати для організації навчання українських дітей.

Також мерія пропонує передати під розміщення біженців низку інших споруд, таких як торгпредство, церква на території посольства (яка по документам проходить як авторсервіс), низка інших невикористовуваних будівель.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Реклама

Залишити коментар