Санкції проти РФ забороняють операції з російським золотом – США

Сполучені Штати роз’яснили, що запроваджені санкції розповсюджуються також на транзакції щодо золота Центробанку рф, Фонду національного багатства чи Міністерства фінансів рф. Про це йдеться у поясненні до запроваджених 15 квітня 2021 року санкцій, яке Мінфін США опублікував у четвер, пише Українська правда.

Наголосимо, що про нові санкції із забороною транзакцій у золоті не йдеться – регулятор лише пояснює, що вони потрапляють під дію санкцій, запроваджених ще у 2021 році.

Мінфін США пояснює, що під санкції США також потрапляють особи, які причетні до операцій з метою обходу американських обмежень, у тому числі шляхом використання таких активів, як золото чи інші дорогоцінні метали.

Білий Дім у четвер заявив, що “Лідери G7 та ЄС продовжать спільну роботу, щоб притупити спроможність Росії розгорнути свої міжнародні резерви для підтримки російської економіки та фінансування війни Путіна, в тому числі, чітко давши чітко зрозуміти, що будь-яка операція із золотом, пов’язана з Центральним банком рф, покривається. діючими санкціями”.

Таким чином громадянам США, зокрема трейдерам золота, не дозволено брати участь у заборонених урядом країни транзакціях або сприяти їм, у тому числі операціях, пов’язаних із золотом, в яких зацікавлені підсанкційні особи.

“Особам із США заборонено брати участь у будь-яких операціях, включаючи операції, пов’язані з золотом, за участю Центрального банку рф, Фонду національного добробуту рф або Міністерства фінансів рф”, – йдеться у поясненні.

Американським фінустановам також заборонено обробляти трансакції, включаючи операції, пов’язані з золотом, за участі підсанкційних іноземних фінустанов

Реклама

Залишити коментар