Україна може обміняти полонених окупантів на українських військових з Зміїного острова

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сподівається, що Україна найближчим часом обміняє полонених російських моряків на українських військових з острова Зміїний. Про це вона повідомила в інтерв’ю Суспільному

“Тут є моряки, ми до речі врятували 11 моряків і готові їх віддати, для чого вони нам потрібні, нехай лише віддадуть наших людей… Вони (рф) виявили бажання забрати своїх моряків, яких, до речі, врятували, вони тонули у Чорному морі. І я сподіваюсь, що ми найближчим часом їх заберемо. Але справа у тому, що там не тільки моряки, а й ще 92 особи, яких захопили у полон”.

За словами Верещук, до неї звернулася російська омбудсменка Тетяна Москалькова щодо можливості паритетного обміну: моряка на моряка, водія на водія тощо.

“Я кажу – добре, але скажіть мені, будь ласка, а кого нам міняти на наших міських голів, яких захопили окупанти в полон? Нам треба теж захоплювати ваших цивільних? Що нам зробити, якщо ви кажете про паритетний обмін? Військовополонені, вони мають свій порядок обміну, є картки, які подає РФ, які подаємо ми”.

Реклама

Залишити коментар