путін планує заблокувати виїзд росіян з Криму

Президент російської федерації володимир путін планує заблокувати виїзд росіян з тимчасово окупованого Криму. 

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

“Підтверджено інформацію про підготовку блокування силами росгвардії руху по Кримському мосту в бік рф. Також окупаційною владою буде обмежено рух паромною переправою та авіасполучення півострова з рф. Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим “терористичним атакам”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили в розвідці, таким чином путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян рф, які незаконно переселились до українського Криму після лютого 2014 року. Загарбники прагнуть зупинити потік втікачів з півострова.

“Протягом останніх тижнів, після лютневого вторгнення російської армії в Україну, намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму. При цьому, в перших рядах “втікачів” – члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять з півострова бізнес та активи”, – зазначили в ГУР.

Розвідники наголосили, що обмежуючи можливість виїзду з Криму, путін фактично утримує в якості заручників 600 тисяч громадян рф, які нині незаконно перебувають на півострові і починають розуміти непевність свого правового статусу.

Реклама

Залишити коментар