Одних годують “гумдопомогою”, інших обстрілюють та грабують: як проходить 28-ий день спротиву окупантам

Триває двадцять восьма доба російського вторгнення в Україну. ЗСУ завдають противнику значних втрат. Окупанти зірвали всі терміни наступальної операції. Проте продовжують намагатись оточити окремі угрупування українських військових, щоб висувати альтиматуми. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Російські окупанти ігнорують норми міжнародного гуманітарного права: спрямовують вогонь артилерії, удари ракет та авіації на знищення інфраструктури міст.

Також хаотично мінують місцевості та знищують сільськогосподарської техніку. У такий спосіб окупанти ставлять під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

На Волині, Поліссі, Сіверщині й Таврійському напрямку дії противника не змінились. На Слобожанському напрямку, в місті Вовчанськ, окупанти, демонструють таку собі “гуманітарну місію” російської федерації: організовували показову роздачу так званої “гумдопомоги” місцевим мешканцям під особистий підпис та за наявності паспорта громадянина України.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області противник, через проблеми з логістичним забезпеченням, вилучають паливо у цивільного населення та аграріїв.

Сили оборони України продовжують боронити Україну як на землі так і в повітрі, поступово звільняючи її від російських окупантів. Віримо у Збройні Сили України! Зберігаємо спокій! Слава Україні!

Реклама

Залишити коментар