Львівський окружний адмінсуд заборонив діяльність ВГО “Руський рух України”

На Львівщині заборонили діяльність проросійської громадської організації “Руський рух України”, який  закликав до повалення конституційного ладу.

Про це повідомляють у пресслужбі Управління СБ України у Львівській області.

За матеріалами спецслужби окружний адміністративний суд заборонив діяльність Всеукраїнської громадської організації “Руський рух України”.

Представники  цього об’єднання  здійснювали проросійську діяльність, вели антиукраїнську пропаганду, а також сприяли зміні конституційного ладу та порушенню суверенітету України.

Встановлено, що діяльність вказаної організації посягала на територіальну цілісність держави та діяла всупереч Конституції України та ст. 4 ЗУ «Про громадські об’єднання».

Нагадаємо, у травні 2020 року РНБО ввела санкції стосовно очільника вказаного руху.

Довідково

Всеукраїнська громадська організація “Руський рух України” зареєстрована  ще в 1999 році за адресою на вулиці Новаківського , 8 у Львові. Її керівником є Олександр Свістунов. Має тісні зв’язки з політичними партіями, які мали проросійську ідеологію. . 

Росіянин Олександр Свістунов є уродженцем Львова. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. 

У 1996 році співпрацював з Держдумою Росії, був обраний президентом Конфедерації російських громад та організацій західних областей України. Голова партії “За Русь єдину”. Був депутатом Верховної Ради Криму з 2006 по 2014 рік за списками блоку “За Януковича!”, до якого увійшли Партія регіонів та “Російський блок”.

У квітні 2014 року, після анексії, переїхав до Криму. У 2016 році балотувався до Державної думи Росії.

Реклама

Залишити коментар