У Генштабі ЗСУ заявили про ознаки підготовки білоруської армії для вторгнення в Україну

Зараз фіксуються ознаки підготовки вторгнення армії Білорусі на територію України. Вона може взяти участь у російській агресії, всупереч волі військових і білоруського народу.

Про це повідомили у Генштабі Збройних Сил України.

“Зафіксовано ознаки підготовки Збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі також наголосили, що залучення білоруських військ до збройної агресії Росії проти України, всупереч волі військових і білоруського народу, “стане фатальною помилкою Олександра Лукашенка”.

Також зберігається загроза нанесення російськими окупантами ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, зокрема і гіперзвуковим ракетним комплексом “Кинжал”.

Крім того, підтверджено чергові значні втрати серед вищого керівництва та командного складу з’єднань та військових частин зс РФ.

“Під час боїв отримав поранення командир 346-ї окремої бригади спецпризначення з Прохладного, знищено командирів: 331-ї парашутно-десантного костромського ударного полку; “кузниці комдивів” – 247 десантно-штурмового кавказького казачого полку зі Ставрополя; 6-го гвардійського танкового червонопрапорного полку з Чебаркуля”, – зазначили у Генштабі.

Реклама

Залишити коментар