Фламандці пожертвували майже €18 мільйонів на допомогу Україні

Жителі Фландрії (адміністративний регіон Бельгії) за останні два тижні пожертвували майже 18 млн євро на допомогу постраждалим від війни в Україні. Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

“Наприкінці вечірнього телевізійного збору коштів, 17 березня, що транслювався одночасно на телевізійних каналах VRT Eén та двох основних комерційних телеканалах Flanders VTM та Play 4, було оголошено, що загалом 17 78 млн євро було пожертвувано у фонд солідарності #Oekraïne1212 (#Україна1212)”, — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що бельгійський консорціум організацій екстреної допомоги запустив проєкт #Oekraïne1212 два тижні тому. Зібрані кошти будуть спрямовані на фінансування гуманітарних операцій в Україні та сусідніх країнах, де спостерігається великий наплив українських біженців, що змушені рятуватися від війни. Серед потреб – питна вода, їжа, житло, медичне обслуговування та психосоціальна допомога і захист.

Фламандський громадський мовник VRT і основні комерційні медіагрупи у Фландрії – DPG Media та SBS і Mediahuis – підтримали цю кампанію. У четвер їхні теле- і радіостанції, а також друковані й цифрові медіа організували спільний збір коштів. Groenplaats в Антверпені була сценою для одноденного радіошоу, яке транслювалося на Radio 2, MNM, Studio Brussel (VRT), Qmusic, Joe (DPG Media) і Nostaligie (Mediahuis).

На трьох найпопулярніших телеканалах Фландрії телешоу в прямому ефірі представили Даніра Бухрісс Теркесідіс (VRT), Коен Вотерс (VTM/DPG Media) і Джеймс Кук (Play 4/SBS).

Зазначається, що зібрана сума, ймовірно, збільшиться в найближчі дні та тижні, і кожен, хто бажає, все ще може зробити пожертву у фонд солідарності #Oekraïne1212. Кампанія зі збору коштів триває.

Реклама

Залишити коментар