Дипломати працюють над максимально вигідною для України угодою про завершення війни – Кулеба

Українська дипломатія працює над тим, щоб угода про завершення війни з росією була максимально вигідна для України й містила жорсткі гарантії нашої безпеки.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав у інтерв’ю «Українській правді».

Він зауважив, що у Financial Times було оприлюднено російські пропозиції, на які Україна наводить свої контраргументи.

«Тому стверджувати, що ми пішли на всі ці речі та про все вже домовилися – це неправда», – зазначив глава української дипломатії.

Водночас за його словами, нам усім слід пам’ятати, що у будь-якої війни є два фінали: безумовна тотальна поразка однієї зі сторін, яку росіяни хотіли нав’язати Україні таким документом, і угода, яка зафіксує взаємоприйнятні рішення.

«Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми маємо чітко і тверезо розуміти, що або ми маємо налаштуватися на війну до кінця, в результаті якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода, яка має бути на вигідних для України умовах. Я думаю, що другий варіант все-таки є реалістичним. Тому ми маємо розуміти як суспільство, як держава – щоб припинити війну, нам потрібна угода. І українська дипломатія працює над тим, щоб ця угода була максимально вигідна для України», – сказав Кулеба.

Він наголосив, що завдання, яке ставить президент, дуже чітке: максимально жорсткі й чіткі гарантії безпеки України.

«І всі спекуляції про те, що хтось там щось зливає – це просто інформаційна війна, в якій ми маємо нарешті навчитися бути серйозними, дорослими людьми і не вестися на вкиди», – зауважив очільник МЗС.

Кулеба відзначив, що три аргументи, які посилюють позицію України в переговорах, це наш спротив, зброя, яка до нас надходить від партнерів, і санкції проти Росії.

Реклама

Залишити коментар