Боротьба з російським агресором: НБУ оголосив конкурс ескізів для створення пам’ятних монет

Монети буде викарбувано відразу ж після перемоги України у розв’язаній агресором війні.
Українські та зарубіжні художники, дизайнери, скульптори, а також всі бажаючі мають можливість взяти участь у конкурсі на кращий ескіз, присвячений героїчному опору українців російської військової агресії, повідомляє Banker.ua.

НБУ оголосив конкурс ескізів для створення пам’ятних монет, присвячених героїзму Збройних Сил та всього українського народу, який чинить опір російській агресії.

За словами голови Нацбанку Кирила Шевченка, Армія України, як і весь народ, мужньо захищає країну від російських окупантів, чий підлий напад безкарним не залишиться.

«Ми непокірні, сильні та єдині, як ніколи», – зазначив керівник НБУ, додаючи, що героїзм військових та рішучий опір народу України має бути назавжди відбито в історії нашої країни та її символах.

Так, одразу ж після перемоги України у розв’язаній агресором війні Нацбанком буде викарбувано пам’ятні монети, присвячені самовідданій боротьбі українців із ворогом. Для втілення у монетах та іншої нумізматичної продукції будуть використані найкращі ескізи з тих, які нададуть конкурсанти.

Взяти участь у конкурсі, оголошеному НБУ, зможуть українські та закордонні художники, дизайнери, скульптори та усі охочі.

Намалювати та надіслати свої ескізи за адресою [email protected] для участі у конкурсі необхідно до 1 квітня. Лист має містити позначку «Конкурс», а також ім’я та прізвище автора, номер його телефону та електронну адресу.

Ескізи мають бути представлені у вигляді малюнка, графічного макета з візуалізацією в електронному вигляді у форматі PNG, JPEG, TIFF. Мінімальний дозвіл має становити 600×600 dpi. Також робота повинна мати назву та містити текстовий опис концепції.

Переможців буде визначено шляхом загального народного голосування

Реклама

Залишити коментар