Зеленський: У нас 97 діток вбиті, а Nestle продовжує торгувати з рф

Багато світових компаній досі не пішли з російського ринку. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на Joint Expeditionary Force.

“Багато світових компаній досі не пішли з російського ринку, хоча були запроваджені серйозні санкції. І вам відомі ці бренди. Ми знаємо про це більше, тому що в нас щодня війна і ми слідкуємо за тим, як це (санкційний тиск – ред.) працює. Це дуже важливо – як ті потужні санкції, які запровадили країни, працюють насправді”, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що деякі компанії, які заявили про вихід з російського ринку, насправді просто вичікують, чим усе закінчиться і коли можна буде повернутися на російський ринок.

“На сьогодні 97 діток у нас вбито. Nestle все одно продовжує торгувати, вони не рахують, скільки міст зруйновано ракетами, артилерією. Philip Morris все одно продовжує заробляти. Вони не звертають уваги більш ніж на 800 російських ракет, це офіційні дані, які вже вдарили по Україні. Райффайзен та інші банки проводять гроші, які в росії всі в крові”, – наголосив Зеленський.

За його словами компанії, які заявили про начебто вихід з росії, не звільняють співробітників.

Все це, за словами Зеленського, свідчить про обман України.

“Тому знайти, хто нам може допомогти, я, чесно кажучи, не бачу. Жодного міжнародного впливу на корпорації ми на сьогодні не маємо. Якщо вони ігнорують кров, світ нічого не може зробити, коли триває найстрашніша війна з часів Другої світової”, – сказав Президент.

Як повідомлялось, станом на ранок 14 березня 209 західних компаній повністю вийшли з російського ринку та припинили взаємодію з російськими партнерами, 378 – обмежили роботу частково.

Реклама

Залишити коментар