У ЗСУ назвали умову залучення до оборони України солдатів строкової служби

У ЗСУ заявили, що непідготовлених людей не відправлятимуть на передову ㅡ всі проходять необхідне навчання. Окрім того, строковиків у зону ООС ніхто не направляє, але їх можуть залучати до оборони у разі бойових дій на раніше мирній території.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.  

На період мобілізації призов на строкову військову службу не проводиться. Горбач наголосив, що загалом проходження строкової служби на період воєнного часу нічим не відрізняється від мирного часу. Строковики, як правило, проходять військову службу в частинах забезпечення та тилових частинах та не залучаються до виконання завдань в районі ООС.

«Проте можуть ускладнюватись обставини, коли і на вчорашній мирній території вже можуть бути проведені бойові дії. В такому випадку ці військовослужбовці будуть залучені на рівні з усіма військовими для виконання завдань оборони нашої держави зі зброєю в руках», ㅡ сказав Горбач.

Він зазначив, що у першу чергу комплектування військових частин проходить шляхом резервістів першої черги, а також резервістів, які уклали контракт про проходження військової служби у військовому резерві.

Решта категорій громадян також залучається до мобілізації. Люди, які раніше не проходили військову службу, але підлягають мобілізації, в обов’язковому порядку направляються до навчальних центрів ЗСУ. Лише після того їх направляють до виконання завдань з оборони в бойові військові частини.

Горбач повідомив, що наразі не існує ніяких планів мобілізації по регіонах. Однак, чоловіки призовного віку, які стали внутрішніми переселенцями, зобов’язані стати на військовій облік у ТЦК та СП та відповідно до загальної мобілізації можуть бути призвані до війська.

Окрім того, Горбач наголосив, що у воєнний час жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані у військові частини на військову службу.

«Наразі такої необхідності немає, але в окремих випадках вони можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними спеціальностями. Як-от медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо. Але слід зауважити, що станом на сьогодні жодна жінка не була мобілізована без її згоди», — повідомив полковник.

Реклама

Залишити коментар