80% інформації для наведення ворог отримує з відкритих джерел – ДСНС

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає українців не повідомляти адреси будівель, які постраждали від обстрілів російської армії, а також не запитувати про номери будинків у соцмережах – аби не допомагати ворогу зорієнтуватися. 

Про це повідомляє ДСНС України.

“80% інформації для наведення ворог отримує з відкритих джерел! Ми поважаємо ваше право залишити коментар під нашими дописами, особливо слова підтримки, адресовані нашим рятувальникам. Проте якщо коментарі становитимуть загрозу для національної безпеки – ми відключимо цю функцію”.

Рятувальники зазначили, що отримують багато коментарів із питаннями “який номер будинку?”. Тільки за цей день вони видалили майже сотню таких коментарів під дописами про обстріли у Києві.

Надалі усі коментарі з проханням вказати адресу ДСНС реагуватиме жорстко і просить громадян також не відповідати на такі коментарі, якщо їх ще не видалено.

“Ми розуміємо, що ніхто не хоче побачити свій будинок у вогні після обстрілів. Але ми усі разом маємо захистити тих, хто ліквідує наслідки ворожих атак, а також мешканців тих будинків, які можуть постраждати від зайвої інформації”, – пояснили у ДСНС.

Держслужба також наголосила: зараз інформація має бути особливо виваженою і “максимально захищеною від можливості дати підказку ворогу”.

Реклама

Залишити коментар