Команда Навального знайшла ще дві вілли телеведучого Володимира Соловйова в Італії

Команда опозиційного політика Олексія Навального розповіла про ще два особняки в Італії, пов’язані з російським телеведучим Володимиром Соловйовим. Автори розслідування стверджують, що один будинок належить самому Соловйову, інший записаний на його матір.

“Ніхто із сім’ї Соловйова, включаючи літню маму, не має хоч скільки-небудь зіставних доходів для придбання, навіть для утримання такого майна. Мама володіє будинком, купленим на гроші Соловйова. І володіє ним виключно в його інтересах. Тому цей будинок теж має бути заарештований”, – йдеться у розслідуванні.

Cоловйов включений до списків санкцій Євросоюзу за ворожі дії Росії проти України. Газета La Repubblica 4 березня писала, що влада Італії наклала арешт на дві його вілли на озері Комо.

Розслідувачі звернулися із заявою про арешт цієї нерухомості до комітету фінансової безпеки Італії, який слідкує за дотриманням країною санкційного режиму ЄС. Крім того, вони вимагали відкликати візи та посвідки на проживання у членів його сім’ї, оскільки, на думку команди Навального, вони не можуть проживати в Італії за свої гроші, а мають користуватися засобами ведучого. Соловйов розслідування поки що не коментував.

Про першу віллу Соловйова Фонд боротьби з корупцією (ФБК) розповів у вересні 2017 року. Стверджувалося, що загальна вартість майна, якою володіє телеведучий, – 1 млрд. рублів. У відповідь Соловйов сказав, що ніколи не приховував свого багатства.

У січні 2019 ФБК написав про те, що Соловйов придбав ще одну віллу в Італії, а також автомобіль Maybach.

14 березня Державне бюро розслідувань України оголосило, що телеведучий отримав статус підозрюваного у справі про публічні заклики до зміни державного кордону України, що призвело до загибелі людей. Він був заочно заарештований судом у Львові та буде оголошений у міжнародний розшук.

Реклама

Залишити коментар