ДБР ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста Соловйова

Державне бюро розслідувань ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста кремля Володимира Соловйова.

Про це ДБР повідомляє у Telegram.

Сьогодні, 14 березня, Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління ДБР та обрав запобіжний захід – тримання під вартою, російському телеведучому, пропагандисту, члену правлячої партії «Єдина Росія» Володимиру Соловйову.

За результатом зібраних доказів у кримінальному провадженні 11 березня йому повідомили про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

Встановлено, що Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва рф щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури та мирного населення.

Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Соловйова в міжнародний розшук, який найближчим часом буде направлений до закордонних колег.

Нагадаємо, раніше YouTube видалив кілька каналів, які належали російській інформаційній мережі Russia Today. Наприкінці лютого її керівник Маргарита Симоньян, як і Володимир Соловйов, потрапила під санкції Євросоюзу через визнання росією незалежності терористичних утворень «днр» і «лнр». Канада також запровадила санкції проти Соловйова, а влада Італії наклала арешт на дві його вілли на озері Комо.

7 березня відеохостинг заблокував канали пропагандиста Анатолія Шарія.

Реклама

Залишити коментар