З початку війни окупанти знищили 7 лікарень і пошкодили 104: загинули шестеро медиків

Російські війська з початку війни в Україні знищили сім лікарень, які не підлягають відновленню, пошкодили 104. Внаслідок обстрілів загинули шестеро медичних працівників. Про це повідомив під час телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Окупанти знищили на території України вже 7 лікарень, які не підлягають відновленню. В тих містах ми повинні будемо будувати нові лікарні. 104 заклади охорони здоров’я пошкоджені, але їх можна ще відновити, деякі ми вже відновили оперативно після обстрілів. 34 машини екстреної медичної допомоги обстріляні, більшість з них виведена з ладу. 6 медичних працівників убито, 12 тяжко поранено, є ще з легкими пораненнями”, – поінформував Ляшко.

Водночас він зазначив, що, незважаючи на втрати, можливість отримати медичну допомогу в Україні є, всі заклади охорони здоров’я працюють. Але з суб’єктивних і об’єктивних причин ситуація змінилась.

“Медична сфера перелаштувалась і стала на рамки військової медицини. Зовсім інакше все працює. Пріоритет постачання ліків сьогодні надається закладам охорони здоров’я, які знаходяться на передовій, які приймають поранених, травмованих, після обвалів будинків з політравмами”, – сказав Ляшко.

Реклама

Залишити коментар