Британія ввела санкції проти семи російських олігархів

Велика Британія запровадила санкції проти семи російських олігархів на тлі розв’язаної рф війни проти України.

На сайті британського уряду повідомляється, що під санкції потрапили Роман Абрамович, Олег Дерипаска, генеральний директор Роснафти Ігор Сєчін, голова правління банку ВТБ Андрій Костін, гендиректор Газпрому Олексій Міллер, президент компанії Транснефть Микола Токарєв, голова ради директорів Банку Росія Дмитро Лебедєв.

Санкції включають заморожування активів, заборону на угоди з британськими фізичними та юридичними особами, заборону на поїздки.

Сукупний власний капітал цих осіб становить близько 15 мільярдів фунтів стерлінгів.

«Не може бути безпечної гавані для тих, хто підтримує жорстокий наступ Путіна на Україну. Сьогоднішні санкції – останній крок у непохитній підтримці Великою Британією українського народу. Ми безжально переслідуватимемо тих, хто сприяє вбивству мирних жителів, руйнуванню лікарень та незаконній окупації суверенних союзників», — сказав британський прем’єр-міністр Борис Джонсон.

«Сьогоднішні санкції ще раз показують, що олігархам і клептократам не місце ні в нашій економіці, ні в суспільстві. Маючи тісні зв’язки з Путіним, вони є учасниками його агресії», — підкреслила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Реклама

Залишити коментар