Платіжні картки зможуть працювати також через хмарні технології – Нацбанк

Національний банк врегулював питання використання банками України хмарних послуг у своїй діяльності, що розширить можливості забезпечення стабільного функціонування банківської системи України в період дії воєнного стану.

Про це йдеться на сайті регулятора.

«Так, банки отримали можливість надавати банківські послуги, а також здійснювати процесинг за операціями із застосуванням електронних платіжних засобів, зокрема платіжних карток, використовуючи хмарні сервіси, що надаються з використанням обладнання, розміщеного на території держав Європейського Союзу, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та Канади. Ця норма діятиме на період воєнного стану та впродовж двох років після його скасування», – повідомляє НБУ.

Також банки отримали право під час оброблення банківських операцій та персональних даних клієнтів із застосуванням хмарних сервісів використовувати як вітчизняні засоби криптографічного захисту інформації, так і такі, що відповідають вимогам законодавства держави, на території якої розташовано обладнання для надання хмарних сервісів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 08 березня 2022 року № 42 “Про використання банками хмарних послуг в умовах воєнного стану в Україні”, що набуває чинності з 9 березня 2022 року.

Реклама

Залишити коментар