SpaceX працювала кілька тижнів, щоб запустити сервіс Starlink в Україні

Президент SpaceX Гвен Шотуелл повідомила, що компанія кілька тижнів працювала над тим, щоб отримати дозвіл на надання послуг Starlink в Україні, перш ніж Михайло Федоров попросив у твітері Ілона Маска про допомогу. Про це пише 24 канал.

Під час виступу 7 березня у Каліфорнійському технологічному інституті Гвен Шотуелл сказала, що компанія працювала близько півтора місяці, щоб отримати права або дозвіл уряду на надання послуг в Україні, перш ніж 26 лютого Михайло Федоров попросив SpaceX надати термінали Starlink.

“Ми працювали над тим, щоб отримати дозвіл – права на розміщення потужностей в Україні. Ми працювали з українцями півтора місяці або близько того”, – розповіла президент SpaceX.

За її словами, компанія чекала на листи з офіційним дозволом, але він так і не прийшов до того, як російські війська вторглися в країну 24 лютого.

Ілон Маск, засновник та виконавчий директор SpaceX, написав у твітері у відповідь Федорову 26 лютого, що послуги Starlink вже активовані для України, а термінали в дорозі. Перший комплект терміналів прибув у країну за два дні.


Реклама

Залишити коментар