На Чернігівщині цивільне авто підірвалось на міні: троє загиблих

Біля села Количівка на Чернігівщині автомобіль, в якому перебувало 6 осіб, підірвався на протипіхотній міні. В результаті три людини загинуло, а трьох поранених дітей госпіталізовано. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Учора на київській трасі поблизу с. Количівки у Чернігівській області автомобіль, в якому перебувало троє дорослих та троє дітей, підірвався на протипіхотній міні. Усі дорослі загинули на місці, дітей з пораненнями різної тяжкості доправлено до лікувальних закладів”, —  йдеться у повідомленні.

За словами очевидців, міни на дорозі були замасковані соломою та сміттям. Зауважується, що вони є заборонені для застосування відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін і про їх знищення.

Використання такого виду зброї проти мирного населення є злочином проти людяності і порушенням чотирьох Женевських конвенцій 1949 року.

Як повідомлялося, 24 лютого путін оголосив про початок вторгнення до України. Російська армія обстрілює та знищує ключові об’єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Реклама

Залишити коментар