Яценюк: Росіяни повинні заплатити ціну за підтримку Путіна, який вбиває українців

На даний момент Україні терміново потрібні поставки винищувачів, протиракетних установок, зенітних установок для того, щоб боротися проти Путіна. Було б чудово, якби НАТО прийняло рішення закрити небо. Про це Арсеній Яценюк сказав в ефірі BBC Scotland.

“Якщо цієї опції немає на порядку денному, закликаю Альянс та наших партнерів із вільного світу поставити Україні винищувачі та ПЗРК. Це може підтримати українську армію” — заявив він.

Арсеній Яценюк закликав шотландців не купувати російських товарів.

“Прошу також ваших громадян та людей вільного світу —  не купуйте російські товари, не купуйте російську нафту та газ. Позбудьтеся російських активів. Тисніть на Путіна та росіян. Росіяни мають відчути, що вони повинні заплатити ціну за підтримку Путіна, який вбиває українців”, — зауважив політик.

Водночас, Яценюк нагадав про необхідність санкцій проти агресора.

“Посильте санкції, робіть більше, тисніть сильніше. Ми живемо в абсолютно іншому світі. Санкції —  це сильний інструмент. Якщо росіяни зрозуміють, що вони опинилися у дуже важкому економічному і фінансовому становищі, вони повстануть і боротимуться. Необхідно, аби росіяни зрозуміли, що це їхня провина —  що Путін у Кремлі і що він вторгся в незалежну країну”, — зазначив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар