Швейцарія направляє до України гуманітарні вантажі

Швейцарська Конфедерація почала доставляти в Україну гуманітарні вантажі.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

В умовах воєнного стану та повномасштабного наступу РФ на Україну міжнародні партнери Міністерства у справах ветеранів продовжують надавати підтримку.

Зокрема Швейцарія направляє до України гуманітарні вантажі. Про це Посольство Швейцарської Конфедерації повідомило Мінветеранів як партнера у проєктах для захисників.

Перша поставка – зимозахисні намети, вовняні ковдри, спальні килимки, обігрівачі та ліки. Вони стануть у нагоді для мирного населення, яке постраждало від обстрілів окупаційних військ, та українських біженців, які прямують до кордону з Євросоюзом.

«Швейцарська підтримка українського народу вже на шляху. Посольство Швейцарії й надалі буде підтримувати Україну, а також спільні проєкти з Мінветеранів. Ми не залишимо український народ сам на сам у такий жахливий для країни час», – наголосили у посольстві.

За словами міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, «ми просимо міжнародних партнерів надавати допомогу до тих областей, які наразі найбільше страждають від війни та найбільше потребують товарів першої необхідності – медикаментів, продовольства, засобів захисту. Мінветеранів дуже вдячне всім нашим міжнародним партнерам на допомогу Українському народу».

Також співробітники міністерства задіяні у роботі оперативного штабу відомств, який займається організацією постачання продовольства для цивільного населення та захисників і забезпеченням житлом людей, чиї домівки постраждали від бойових дій.

У міністерстві нагадали, що уряд максимально спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги в Україну.

На період воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги від донорів (у значенні Закону «Про гуманітарну допомогу») здійснюється за місцем перетину митного кордону України шляхом подання товаросупровідних документів або декларації, заповненої особою, що перевозить даний товар, за формою згідно з додатком, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Реклама

Залишити коментар