Буковинців закликали повідомляти про порушення у торгівлі

Нагадуємо❗️ ❗❗❗

Відмова з боку продавців у безготівковому розрахунку за придбані товари під час воєнного стану є порушенням Закону України.
➡Національний банк ухвалив постанову у зв’язку із оголошенням воєнного стану згідно якої по всій території України безготівкові розрахунки повинні здійснюватись безперебійно, згідно постанови КМУ №878.

✅Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області області закликають суб’єктів господарювання не порушувати законодавство України.

🇺🇦В цей нелегкий час, коли всі українці згуртувались та діють, як один злагоджений організм, закликаємо кожного з Вас бути достойними громадянами нашої сильної країни не сіяти паніку та не наживатись на війні!

❗Нагадуємо, що відповідно до ст. 17 Закону України «Про захист прав споживачів» за всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами.

☝️ В разі порушення вашого права на безготівковий розрахунок повідомте Держпродспоживслужбу або Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Зробити це можна:
▶️за допомогою електронної пошти
[email protected];
▶️за телефонами
+380 (99) 251 67 34 ;
▶️через чат-бот, який працює в мессенджері Телеграм.

У зверненні необхідно чітко зазначити суб’єкта господарювання найменування адресу магазину й назву населенного пункту.
Все буде Україна!🇺🇦

Реклама

Залишити коментар