Британія запровадила санкції проти російського центробанку

Уряд Великої Британії запровадив обмежувальні заходи проти російського центрального банку (ЦБ) у зв’язку з агресією РФ проти України.

Про це йдеться у заяві уряду.

«Ці заходи демонструють нашу рішучість застосувати жорсткі економічні санкції у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Ми оголошуємо про ці санкції у швидкій координації з нашими союзниками США та Європи, щоб продемонструвати нашу непохитну рішучість накласти на Росію найвищі витрати та відрізати її від міжнародної фінансової системи настільки, скільки триватиме їхня агресія», – заявив глава Мінфіну Ріші Сунак.

У відомстві зазначили, що ці обмежувальні заходи проти ЦБ були введені, щоб не дозволити йому використовувати свої валютні резерви і підірвати його здатність здійснювати валютні операції для підтримки російського рубля.

Наголошується, що уряд Великої Британії негайно вживатиме всіх необхідних заходів для введення в дію обмежень, які забороняють будь-яким фізичним або юридичним особам Великої Британії здійснювати фінансові операції за участі ЦБ РФ, Російського фонду національного багатства та Міністерства фінансів РФ.

Уряд Великої Британії має намір цього тижня запровадити нові санкції проти РФ, працюючи разом із її міжнародними партнерами.

Як повідомлялося, Європейська комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили зі спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України, та оголосили про відключення низки російських банків від міжнародної інформаційної платіжної системи SWIFT, замороження активів Центрального банку Росії тощо. Також було оголошено персональні санкції щодо президента РФ Володимира Путіна.

Глава держави-агресора Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Реклама

Залишити коментар