Німеччина будує термінали скрапленого природного газу, щоби зменшити залежність від Росії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про будівництво двох терміналів для скрапленого газу у країні через напад Росії на Україну. Таким чином німці хочуть зменшити залежність від російського природного газу.

Про це пише Reuters.

Термінали збудують у Брунсбюттелі та Вільгельмсхафені. Окрім цього, Німеччина збільшить свої запаси природного газу, заявив Шольц.

«Ми зробимо більше, щоб забезпечити безпечне енергопостачання для нашої країни. Ми повинні змінити курс, щоб подолати нашу залежність від імпорту від окремих постачальників енергії», — сказав він депутатам на спеціальній сесії Бундестагу, призначеної для вирішення кризи в Україні.

Нагадаємо, цього тижня Німеччина зупинила процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2», але ці санкції не завадили Росії почати повномасштабне вторгнення в Україну.

Щольц заявив: «Події останніх кількох днів показали нам, що відповідальна, перспективна енергетична політика є вирішальною не лише для нашої економіки та навколишнього середовища. Вона також є вирішальною для нашої безпеки».

Він наголосив, що краще, щоб Німеччина якнайшвидше розширила виробництво відновлюваної енергії

Реклама

Залишити коментар