Лідер Ічкерії готовий кинути тисячі чеченців на захист України від Путіна

Голова уряду Чеченської Республіки Ічкерія закордоном Ахмед Закаєв запропонував президентові України Володимирові Зеленському підписати угоду про військову співпрацю між двома сторонами, завдяки якій чеченські добровольці з Європи та самої України воюватимуть із Росією.

Про це Закаєв сказав під час свого відеозвернення в Бельгії після засідання там державного комітету деокупації Чеченської Республіки Ічкерія.

Він наголосив, що в Європі проживають більше 300 тисяч чеченців.

“Головним питанням нашого засідання було надання допомоги братньому українському народу у війни проти російського агресора. Хочу відзначити, що 90% членів державного комітету деокупації ЧРІ мають багаторічний досвід війни проти Росії. Вони повідомили, що на місцях у різних країнах Європи до нас звертаються чеченці, що проживають у Європі, і які хочуть йти воювати за свободу українського народу”, ­– заявив Закаєв.  

“У зв’язку з цим я звертаюся до верховного головнокомандувача України, президента Зеленського. Підтримуючи український братній народ у боротьбі за незалежність і рішуче засуджуючи віроломний напад Росії на Україну, державний комітет деокупації ЧРІ ухвалив таке рішення: комітет готовий приступити до формування добровольчих загонів із числа громадян ЧРІ для відправлення до України”, – сказав голова уряду ЧРІ.

Він пояснив, що задля цього уряд ЧРІ повинен підписати угоду з Україною про воєнну співпрацю. Це необхідна процедура, щоб чеченські добровольці були захищені Женевською конвенцією.

“Ми будемо раді зробити свій вклад у справедливій війні українського народу”, –наголосив Закаєв. 

Він також повідомив, що готовий прибути до будь-якої точки України для вирішення цього питання.

Реклама

Залишити коментар