Флагман української авіації Мрія буде відновлено за кошти окупанта — Укроборонпром

У державному концерні Укроборонпром заявили, що Росія має покрити витрати від знищення флагмана української авіації, Ан-225 Мрія.

Як повідомляє пресслужба Укроборонпрому, відновлення літака коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу, але Україна докладе всіх зусиль, щоб ці роботи оплатила держава-агресор.

«Ан-225 Мрія — авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені. Але вони обов’язково будуть відновлені. Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років. Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень», — наголосили в концерні.

Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв у зверненні заявив, що Україна боротиметься за свою землю до переможного кінця і обов’язково добудує нову Мрію, яка «багато років чекає на це в безпечному місці»:

«Росія знищила нашу Мрію, але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо».

Російські окупанти знищили Ан-225 Мрія під час повітряної атаки на аеропорт Гостомель під Києвом. Літак перебував на ремонті та не встиг вилетіти з України.

АН-225 Мрія — найбільший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Активно використовувався під час пандемії коронавірусу. Зокрема, у квітні 2020 року літак доставив із Китаю до Києва 103 тонни медичних засобів для боротьби з коронавірусом.

Реклама

Залишити коментар