Литва направить Україні екстрену допомогу

Уряд Литви схвалив проєкти постанов, підготовлені МВС країни, про надання екстреної допомоги Україні загальною вартістю 1,8 млн євро.

Про це повідомляється на сайті литовського МВС.

«З огляду на прохання та потреби України, ми вирішили терміново надати необхідну підтримку країні, яка наразі стикається з безпрецедентною російською військовою агресією. Наша оперативна відповідь на оголошений запит про допомогу – важливий знак підтримки й солідарності з Україною. Це перша партія допомоги. Ми продовжимо допомагати Україні, чим зможемо, тому що вона наразі є і нашим власним захисним щитом», – сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Зі штатних служб МВС та державного резерву Литви сформовано два пакети допомоги – засобів цивільного захисту та озброєння. У перший із названих пакетів входить обладнання для пожежогасіння та рятувальних операцій – катери, мобільні обігрівальні прилади, індивідуальні дозиметри, протигази, пожежні рукавички, а також засоби зв’язку. Загалом на суму 260 тисяч євро. Постановою уряду департаменту пожежної охорони та порятунку при МВС доручено організувати транспортування цієї партії допомоги.

Крім того, в Україну прямує різне озброєння з резерву статутних органів внутрішніх справ Литви на суму 1,5 млн євро.

За словами Білотайте, у цей нелегкий час Україна особливо потребує підтримки й солідарності міжнародних партнерів. Частину цієї допомоги Україні вже запропонували вісім країн Євросоюзу: Хорватія, Словенія, Франція, Ірландія, Австрія, Іспанія, Румунія, Швеція.

За даними МВС Литви, Україні в нинішній ситуації бракує автомобілів і спецтехніки, засобів індивідуального захисту, засобів зв’язку та медичного обладнання.

Реклама

Залишити коментар