Арсеній Яценюк: Рішення Путіна про визнання «ЛНР» та «ДНР» потребують негайної реакції Заходу і запровадження санкцій

Визнання так званої незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР» – це ще один міжнародний злочин Путіна проти української держави. Такі рішення Путіна потребують вже і зараз негайної реакції Заходу щодо запровадження нових санкцій, – підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк у програмі «Тиждень з Марією Гурською» на телеканалі «Еспресо».

“По факту це ще одна юридична анексія української території”, – наголосив він. “Цим Путін вийшов з Мінських угод, які він же й підписував. Цим Путін визнав, що саме він є стороною конфлікту, саме він є тією стороною, яка загарбала українську територію, а не якісь так звані «ЛНР», «ДНР» чи якісь там сепаратисти. Він особисто”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

“Це ще один міжнародний злочин. І фактично наступним рішенням Путін введе туди війська. Або свої, або, скоріш за все, він прикриється і введе війська ОДКБ”, – наголосив він.

Він наголосив, що президент Зеленський повинен невідкладно скликати Радбез, а завтра – невідкладно скликати засідання Верховної Ради, в якому взяти участь: “Повинні бути прийняті всі міжнародно-правові рішення української влади про невизнання так званої незалежності”.

Також, на переконання Арсенія Яценюка, Зеленський повинен звернутися до членів Великої так званої п’ятірки у Раді Безпеки ООН скликати невідкладне засідання Ради Безпеки ООН з приводу порушення Росією статуту Організації Об’єднаних Націй.

“Зеленський повинен просити наших західних партнерів про запровадження санкцій проти Путіна за порушення міжнародного права і за те, що Путін фактично своїм рішенням узаконює вкрадену в України територію”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар