Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Великої Британії спільні дії на тлі російської загрози

Президент України Володимир Зеленський у Мюнхені провів зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, щоб обговорити ситуацію з безпекою.

Про це Зеленський написав у Twitter.

Зазначається, що глави держав говорили про безпеку й узгодили подальші спільні кроки на тлі агресивних дій РФ. 

«Залишаємось єдиними у прагненні деескалації дипломатичним шляхом. Вдячний Великій Британії за підтримку України та співпрацю заради безпеки та миру», — пише Зеленський.

Своєю чергою Джонсон підтвердив готовність Великої Британії запровадити санкції проти окремих осіб і стратегічно важливих російських підприємств у випадку початку військових дій РФ проти України.

«Ми зробимо неможливим для них отримувати фінансові кошти з лондонських ринків капіталу. А потім ми відкриємо матрьошку. “Матрьошку” російських компаній і корпорацій під державним управлінням, щоб виявити відповідальних, що стоять за ними фінансово», — сказав Джонсон, цитує «Інтерфакс-Україна».

Зеленський також наголосив журналістам, що такі зустрічі проводяться, щоб зняти з порядку денного тему безпеки та військового конфлікту на Донбасі та «щоб у майбутніх президентів України та майбутніх прем’єр-міністрів Великої Британії була можливість говорити на інші теми», передає «Інтерфакс-Україна».

Реклама

Залишити коментар