Палили суху траву: на Буковині вогонь ледь не перекинувся на житлові будинки

17 лютого у смт Берегомет Вижницького району виникла пожежа в господарській будівлі. Її помітили перехожі та зателефонували на спецлінію 101. Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Чернівецькій області.

Оскільки споруда була дерев’яною, а саму пожежу виявили запізно, на той момент практично усю будівлю вже охопив вогонь. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її, та запобігли подальшому перекиданню вогню на поруч розташовану господарську будівлю, врятувавши її від знищення. У результаті згоріла дерев’яна господарська будівля, в який виникла пожежі. Причина пожежі встановлюється.

Ще одна господарська будівля горіла вчора у селі Тернавка Чернівецького району. Крім того, рятувальники ліквідували пожежу в нефункціонуючій будівлі у селі Бузовиця Дністровського району та загорання у сміттєвому контейнері на вул. Комарова в місті Чернівці.

Три пожежі протягом доби сталося на відкритій території. Суха трава горіла у Вижницькому районі. За попередніми висновками фахівців, причинами усіх пожеж є необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Внаслідок пожеж знищено 11 га сухої трави. Під час двох пожеж – у селі Остра та місті Вашківці – рятувальники запобігли перекиданню вогню з сухої трави на два житлові будинки.

Реклама

Залишити коментар