Евакуація з ОРДЛО: Кулеба спростував заяви окупантів щодо підготовки наступу ЗСУ на Донбасі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяву ватажка проросійської терористичної організації «ДНР» Дениса Пушиліна про нібито підготовку наступу ЗСУ на Донбасі.

За словами кремлівського ставленика, у зв’язку з цим окупаційна адміністрація оголосила масову евакуацію місцевих жителів до Ростовської області.

Крім того, у «ДНР» стверджують, що «українські диверсанти» намагалися влаштувати вибух на заводі Стирол, а в ефірі вони нібито чули переговори «польською мовою».

«Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди про нібито наступальні операції України або диверсії на хімічному виробництві. Україна не проводить і не планує жодних подібних дій на Донбасі», — підкреслив глава МЗС у себе у Twitter.

Заява Пушиліна прозвучала на тлі загострення ситуації з безпекою на Донбасі після артударів російських військ по цілій низці цивільних об’єктів, у тому числі дитсадку та ліцею.

При цьому поряд з українським кордоном все ще перебувають понад 100 тисяч військовослужбовців РФ, стягування яких може бути пов’язане з підготовкою нового вторгнення.

Реклама

Залишити коментар